Projekt Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti

PODJETNIŠKI IZZIVI

V šolskem letu 2017/18 se je Ekonomska šola Novo mesto vključila v projekt Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti, ki ga v sklopu programa Mladim se dogaja vodi Javna agencija SPIRIT. Naše partnerske šole so: Šolski center Novo mesto, OŠ Dolenjske Toplice, Drska in Šentjernej.

Namen projekta:

  • dijaki se naučijo podjetniškega razmišljanja,
  • imajo možnost iskanja rešitev za svoje ideje,
  • razvijajo inovativnost, podjetnost, samoiniciativnost in kreativnost,
  • razvijajo osebnostne lastnosti, pomembne za podjetnost,
  • srečajo se z realnim delovnim okoljem,
  • oblikujejo svoj poslovni model in ga prestavijo pred komisijo.

Vodja projekta: Mateja Nemanič

Prvi letošnji podjetniški izziv (6.–7. 10. 2017 in 13.–14. 10. 2017) je v sklopu ZUIP-a podala občina Šentjernej. Dijaki Ekonomske šole Novo mesto in Šolskega centra Novo mesto ter učenci OŠ Dolenjske Toplice, Drska in Šentjernej so se ustvarjalno in inovativno ukvarjali s prireditvijo Jernejevo, Kobilarno Hosta, Kulturnim centrom Primoža Trubarja, Kartuzijo Pleterje, Gorjanci, zidaniškim turizmom, čebelarstvom, vinskimi kletmi in kolesarskimi potmi. Iz svojih idej so oblikovali poslovne modele in jih v triminutnem pitchu predstavili komisiji. Prvo mesto je osvojila ekipa, v kateri sta bila dijaka Ekonomske šole Novo mesto, Ema Fink in Jernej Ravbar, ter šentjernejski osnovnošolec Aleksej Mencin, s predstavitvijo muzeja na prostem v Pleterjih, ki bi vključeval tudi escape room.

Za drugi letošnji podjetniški izziv, ki je potekal v mesecu novembru,  pa je Razvojni center Novo mesto povabil k sodelovanju novomeško podjetje Mikrografija d.o.o., ki med drugim skrbi za elektronsko hrambo, dokumentne sisteme in masovno skeniranje dokumentov. Pri reševanju njihovega izziva  je sodelovala tudi ekipa naše šole, in sicer  dijakinje drugega letnika programa ekonomska gimnazija.

« 1 of 2 »