Ekskurzija v večno mesto – Rim

Ekskurzija v večno mesto – Rim

V petek zvečer smo naše počitnice začeli letos malo drugače. Odpravili smo se v večno mesto Rim na izbirno ekskurzijo. Po zelo kratki noči smo zjutraj prispeli na obrobje Rima. Z adrenalinsko vožnjo smo se odpeljali v Vatikan, postali pred obzidjem in se postavili v dolgo vrsto pred baziliko Sv. Petra. Po ogledih v Vatikanskih muzejih smo se odpravili še na maratonski pohod po največjih znamenitostih: pokukali v Panteon, vrgli kovanec v fontano di Trevi, prehodili most pred angelskim gradom in skoraj sedli na Španske stopnice. Dan smo zaključili v topliškem mestecu Fiuggi, kjer smo se namestili v prijeten hotel, v katerem smo poleg polpenziona trikrat udobno prenočili. Nedeljski Rim je potekal nekoliko bolj umirjeno. Ogledali smo si Antične ostanke rimskega Foruma, Kolosej in Konstantinov slavolok. Skladno z ogledi, smo si privoščili tudi počitek in se sprehodili po starejšem delu novodobnega Rima, Trastevere. Popoldanske urice in večer smo preživeli s hudomušnim in nadvse prijetnim direktorjem Katakomb Sv. Kalista, ki nas je popeljav v svet krščanskih začetkov.

Zgodnje ponedeljkove jutranje ure smo porabili za vožnjo do Pompejev. Staro antično mesto smo spoznali ob strokovni razlagi našega vodiča Bošjana, lahko smo se dotaknili 2000 let starih hiš in prečkali ulico po nenavadnih zebrah. Pot smo nadaljevali na 1000m visokem Vezuvu in pokukali v krater mirujočega vulkana. Kupili smo spominske kamne za srečo in pozno popoldne prispeli v Neapelj, ki nas je očaral s svojo živahnostjo.

Zadnji dan v sončni in slikoviti Italiji smo preživeli v Tivoliju, mestecu na griču, kjer smo lahko občudovali neskončen pogled po dolini reke Aniene. Največja atrakcija malega mesteca je Villa d’Este, prepletena s fontanami in magično urejenimi vrtovi, ki so bili postavljeni nalašč za neštete fotoshootinge. Popoldne smo preživeli v Orvietu, mestu papežev, z mogočno katedralo, papeško palačo in trgovinicami, ki so kar vabile, da porabimo še zadnje evre. Po daljši vožnji smo v sredo v jutranjih urah prežeti z lepimi vtisi in doživetji prispeli v Novo mesto. Ekskurzija je z bogatim programom notranje obogatila tudi vsakega od udeležencev.

 

This slideshow requires JavaScript.