Po Prekmurju in Goričkem

Po Prekmurju in Goričkem

V četrtek in petek (27. in 28. 9.) smo se dijaki 3.A in 4.B potepali po Prekmurju in Goričkem.

Naša prva postojanka je bila dvojezična srednja šola v Lendavi, kjer smo prisostvovali tudi pri dvojezičnem pouku in se naučili nekaj madžarskih besed. V Lendavi smo se ustavili še v podjetju Artex (tovarna skladiščne opreme), kjer so nam predstavili njihovo proizvodnjo in poslovanje. Pot nas je vodila naprej do Bogojine, kjer smo občudovali Plečnikovo cerkev. Sledila je lončarska vas Filovci in prikaz izdelave glinene posode. Prvi dan naše strokovne ekskurzije se je zaključil v Ižakovcih na Otoku ljubezni, kjer smo se z brodom vozili po reki Muri.

Po nočitvi v CŠOD Murska Sobota smo jutro začeli z ogledom in predstavitvijo protestantizma v evangeličanski cerkvi, nato pa smo se odpeljali do največjega slovenskega gradu, to je grad Grad s 365 sobami. Nazadnje so nas sprejeli še v Termah 3000 v Moravskih Toplicah. Ogledali smo si njihove zunanje in notranje bazene in izvedeli o zdravilnih učinkih tamkajšnje vode.

Splošni vtis na dvodnevni ekskurziji je bil odličen, ogledali smo si dve prelepi slovenski pokrajini in ob druženju s sošolci kvalitetno preživeli skupni čas.

This slideshow requires JavaScript.