Poslanica maturantom ravnateljice EŠNM

Poslanica maturantom ravnateljice EŠNM

Spoštovane maturantke in maturanti!

Za vami je zaključek vašega šolanja na Ekonomski šoli Novo mesto. Zadnje šolsko leto se žal ni odvijalo tako kot prejšnja. Gre za posebno, drugačno šolsko leto 2019/2020, ki ga je okronalo obdobje korona virusa – Covid 19. Skupaj smo premagali začetne tegobe in težave, prebrodili vse izzive in na koncu zmagali!

V  času šolanja na naši šoli ste stkali prijateljstva, prejeli mnogo znanja, novih idej, izkušenj in ni vam bilo lahko, ko smo čez noč ostali brez stikov…. Zmogli smo, skupaj nam je uspelo!

Iskrene čestitke, drage maturantke in maturanti ter vsi moji spoštovani sodelavci – izjemno pohvalo si zaslužite za dosežke, ki so odraz izjemnega dela, vztrajnosti, poguma in pozitivne volje. Dokazali smo, da lahko uspešno zaključimo šolsko leto tudi z izobraževanjem na daljavo.

Na končnem preizkusu ste bili uspešni in tako dokazali, da lahko in zmorete zaključiti šolsko leto tudi drugače.

Zaključni izpit ste uspešno opravili vsi dijaki. Od 76 dijakov, ki ste opravljali poklicno maturo, ste trije opravili maturo z odličnim uspehom. Uspeh vseh na poklicni maturi je 88,2%. Od 26 dijakov, ki ste opravljali splošno maturo, vas je 9 opravilo maturo z odličnim uspehom. Uspeh vseh na splošni maturi je 96,2%.

Nekaterim je malo zmanjkalo do uspešnosti, samo še ena stopnička, za katero verjamem, da jo boste prestopili in uspeli.

Zaslužene počitnice so pred vami, izkoristite jih pametno, privoščite si stvari, katere niste imeli možnosti med šolskim letom, preberite kakšno dobro knjigo, sprehajajte se, smejte, …. Uživajte! Vse to vam želim.

Dragi moji, želim vam vse dobro in srečno!

Vaša ravnateljica, Vladimira Šuštaršič