Že drugo leto smo botri kamboški siroti

Že drugo leto smo botri kamboški siroti

Dijaki 3. letnika programa ekonomski tehnik smo se lansko leto pri predmetu ekonomska geografija, ki ga poučuje prof. Cvetka Vodnik, odločili, da bomo sodelovali z Misijonskim središčem Slovenije in postali botri 20-letni siroti Ye Youn iz Kambodže.

S sošolci zdaj že 2. leto omogočamo šolanje dekletu, ki je pri rosnih 8 letih prvič prestopila prag sirotnišnice v Phnom Penhu, medtem ko sta starejša sestra in brat ostala pri starih starših. Tisto leto je Ye morala odrasti in pozabiti na svoje sanje. Vendar dijaki 3. B tega nismo dovolili. Njeni usodi smo se postavili ob rob in v Youn zopet obudili otroške sanje. Začeli smo ji plačevati šolanje, ki na mesec znaša 15 EUR, kar pomeni 180 EUR na leto. S tem denarjem je poskrbljeno za njene stroške šolanja, šolsko uniformo, malico in kosilo ter osnovno zdravstveno oskrbo.

Z našo pomočjo bo Youn oktobra začela obiskovati 2. letnik (14. razred v Kambodži) šole za prehrambeno tehnologijo in hotelske storitve v Phnom Penhu.

Kako malo je včasih potrebno, da nekoga osrečiš …

Hvaležni smo za priložnost, da lahko sodelujemo v projektu in da skupaj rastemo v ponosne, odgovorne in humane svetovljane.

Ogromno nam pomeni. Hvala!

 

This slideshow requires JavaScript.