PROSLAVA OB DNEVU DRŽAVNOSTI IN ZAKLJUČNA PRIREDITEV OB KONCU ŠOLSKEGA LETA 2021/22

V petek, 24. 6. 2022, je na naši šoli potekala proslava ob 31. obletnici državnosti in zaključna slovesnost ob koncu šolskega leta.

Ob poletno oblikovani kulisi so po intonaciji slovenske himne, ki jo je na saksofon zaigrala Eva Luštek, voditelji vsem prisotnim namenili domoljubne verze slovenskih pesnikov, in sicer Simona Jenka, Karla Destovnika – Kajuha in Vide Brest. Ti so v njih napovedovali svobodno in neodvisno državo Slovenijo, tega slavnostnega trenutka pa žal niso dočakali.

Ker je naša domovina nastajala »čez solzenja, cvetenja, zorenja«, kot je v svoji pesmi napisal Tone Pavček, je še toliko bolj pomembno, da se zavedamo pomena domoljubja, sploh zato, ker nam je dano živeti v svobodi in miru. Pomen obeh vrednot je dandanes načet z vojno vihro, zaradi česar se moramo vsi toliko bolj zavzeto truditi med seboj plesti prijateljske vezi.

Na prireditvi smo zaploskali tudi vsem tistim, ki si zastavljajo visoke cilje in že zdaj dosegajo odmevne rezultate na tekmovanjih iz znanja, športa ali ob sodelovanju v raznih projektih. Naši dijaki z dosežki dokazujejo, da ustvarjajo pisano prihodnost in da se zavedajo, da je tudi na njihovih ramenih odgovornost spreminjanja sveta. Tako ime Ekonomske šole Novo mesto odmeva v regiji in državi. Poudariti moramo, da si je naša šola čisto pred koncem šolskega leta prislužila naziv šole – ambasadorke Evropskega parlamenta. Vsem odličnikom so mentorji z ravnateljico Vladimiro Šuštaršič podelili priznanja in priložnostna darila.

Program sta z glasbenima točkama popestrila Mirjam Smolič in Nik Pleskovič Švalj, ki sta vse zbrane z zabavnimi ritmi popeljala na zaslužene počitnice.

Profesorji vsem dijakom želimo, da bi preživeli prijetne počitnice. Naj vas napolnijo z energijo, s katero se boste lažje spopadali z novimi izzivi ter šli pozitivno naravnani novim življenjskim izkušnjam naproti.

Prepričano smo, da bodo vse nas bogatili spomini, majhni kamenčki, ki bodo naše druženje za vedno povezovali v celoto – edinstveno, neponovljivo, predvsem pa vredno, da se je bomo z veseljem spominjali.

Maja Ogrinc, prof.