Strokovna ekskurzija po Franciji

Strokovna ekskurzija po Franciji

V torek 11.6. 2019 smo ob 17. uri zapustili Novo mesto in se preko Avstrije in Nemčije odpravili v Francijo. V dopoldanskih urah smo prispeli v Versailles, kje smo si ogledali mogočni dvorec Ludvika XIV. Sprehodili smo se po baročnem parku z obilico fontan, kipov in vaz, ki predstavljajo največjo stvaritev francoske umetnosti.
Sledila je nastanitev v hotelu in vožnja z metrojem v center. Ogledali smo si znamenito avenijo Champs-Elysees s slavolokom zmage, kjer smo doživeli prvi utrip pariškega življenja.
Pariški ” joie de vivre” smo potrdili v drugem dnevu, ki smo ga začeli z ogledom Eifflovega stolpa. Peš smo se povzpeli po 371 stopnicah prve etaže. Nadaljnjih 503 stopnic druge etaže nam je odprlo panoramski razgled  pod pariškimi oblaki.
Pot smo nadaljevali v Giverny, kjer je v svoji znameniti hiši z vrtovi ustvarjal impresionistični slikar Claude Monet. Njegove vrtove smo si naslednji dan še enkrat ogledali na slikah, razstavljenih v muzeju Orsey.
V  znamenitem nakupovalnem in gospodarskem  središču la Defense smo izkusili standarde najsodobnejšega nakupovanja in in si ogledali moderno arhitekturo, ki je pravo nasprotje že videne pariške arhitekture.
Večerni vzpon na Montmarte nam je odprl čudovit razgled nad mesto. Po ogledu bazilike Sacre Coeur smo pri uličnih slikarjih, s svojimi portreti ali karikaturami,  dodali še zadnji pečat čudovitega dne v Parizu.
Ekskurzijo smo zaključili s sobotnim obiskom pariškega Disneylanda, ki leži 32 km vzhodno od središča francoske prestolnice in kjer najde vsakdo nekaj zase. Na vrsto so prišli tako ljubitelji adrenalina kot ljubitelji pravljičnega sveta. Megalomansko zabavišče zajema dva zabaviščna parka, več hotelov, kompleks za nakupovanje, obedovanje in zabavo, igrišče za golf,…Dijaki so lahko izbirali med različnimi atrakcijami kot so vlak smrti, simulator vožnje z vesoljsko ladjo, vožnjo s čolnom ali ladjico, hišo strahov, … Prijetno utrujeni in polni zanimivih vtisov smo se v večernih urah odpravili nazaj proti Sloveniji.

This slideshow requires JavaScript.

[Sporočilo je skrajšano]  Prikaži celotno sporočilo