Božiček za en dan

13. 12. 2022

»Božiček za en dan« je dobrodelna anonimna akcija in neprofiten projekt, kjer lahko vsak postane pravi Božiček in z darilom razveseli otroka ali starostnika na območju Slovenije in BiH. V njej smo pod mentorstvom profesorice Katje Jakoš sodelovali tudi dijaki 3. c in 3. d smeri medijski tehnik Ekonomske šole Novo mesto.
Dijaki 3. c smo se dobrodelne akcije udeležili že drugo leto zapored. Tako smo vsaj v predprazničnem času prispevali k brezskrbnemu otroštvu in dostojni starosti najšibkejših.
Letos smo pripravili dve darili, in sicer za 13-letnega Adama in 92-letno Frančiško. Pri tem smo sodelovali vsi predstavniki naše oddelčne skupnosti. Najprej smo se razdelili v pet različnih skupin. Ena od skupin je imela nalogo zbrati denar in kupiti darila, druga pa je okrasila škatle za darilo. Naredili smo še pet unikatnih voščilnic. Eden od sošolcev je dejavnost sproti posnel in dogajanje tako dokumentiral.
Dijaki 3. d pa smo se odločili obdariti dva otroka. Skupaj smo zbrali nekaj denarja in se razdelili v skupine. Nekateri smo okrasili darilno škatlo in voščilnico, drugi pa smo našo ustvarjalnost posneli, oblikovali video in o dejavnosti napisali prispevek za objavo na spletu. Z delom v skupinah smo se še bolj povezali in s skupnimi močmi nalogo izvedli do konca.
Ko smo darila pripravili, jih je bilo potrebno le še odnesti na zbirno točko v Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto. Čeprav smo si zadali veliko dela, nam ni bilo težko, saj se zavedamo, kako pomembo je, da omogočimo vesele praznike ranljivejšim.
Upamo, da bodo obdarovanci naših daril veseli ter da jim bomo vsaj malo polepšali božične in novoletne praznike.

Dijaki 3. c in 3. d