Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

Dan pred slovenskim kulturnim praznikom smo se dijaki in profesorji Ekonomske šole Novo mesto poklonili slovenski kulturi in obeležili Prešernov dan. Njegova moč misli in njegova ustvarjalnost je bila in je še vedno navdih mnogim rodovom slovenskega naroda, tudi današnjemu. S tokratno proslavo, ki smo jo poimenovali Umetnost – zate, zame in za vse, smo za razliko od preteklih let odstrli košček kulturno-umetniškega življenja naših dijakov in profesorjev, ki so nam dovolili spoznati njihov svet kreativnosti.

S svojimi deli so se na področju likovne umetnosti tako predstavili Laura Omerzu, Ana Papež, Tara Hönigman ter profesorici Katja Jakoš in Tamara Rifelj, ki jih vse navdihuje strast in ljubezen do risanja in slikanja. Profesorica Nina Umek Lovrič je svojo umetnost izražanja in ustvarjalnosti našla predvsem v umetnostni keramiki, Anja Tomanič, Črt Kirn in Ajda Bajc pa v fotografiji. S svojo poezijo so se predstavile dijakinje Živa Zajec, Darja Hrastar, Tjaša Hrastar in Andreja Malenšek. Za glasbeno spremljavo pa je poskrbel Val Kulovec.

Po ogledu virtualne proslave so imeli dijaki in profesorji možnost, da si v prostorih šole ogledajo razstavo del ustvarjalcev naše šole.

Eva Kalčič, prof.