Teden pisanja z roko 2024

Teden pisanja z roko 2024

Teden pisanja z roko, ki bo od 22. do 26. januarja 2024, bo ponudil nove priložnosti, da se bomo povezali z osrednjo temo ter učence, dijake in odrasle (spet) spodbujali pri pisanju z roko.

Osrednja tema bo »Zapis časa o nas«. Osredotočeni bomo na spomine in dogodke, ki so nas zgradili in oblikovali kot osebnosti. Na različne načine bomo ustvarjali spomine in spoznavali sebe in svoje bližnje.

Letošnji ambasadorji Tedna pisanja z roko 2024 so:
Nik Škrlec, igralec in ustvarjalec,
Iza Sia Login, podjetnica, svetovalka, mama mačka Toma in
dr. Blaž Koritnik, nevrolog, tajnik društva Sinapsa.

Čeprav nas od Tedna pisanja z roko ločijo še trije tedni, lahko že začnemo razmišljati, o čem je vredno pisati. Bomo pisali o sebi, o svoji generaciji, svojih starših ali starih starših? O pisateljih, pesnikih, znanstvenikih? O učiteljih, trenerjih, mentorjih? Vsak se zapiše v čas, vsak pusti sled – v našem življenju, v določenem prostoru, v nekem času, tako kot čas pusti sled v nas.

Naš spomin je neverjeten. Prvih nekaj let življenja se ne spomnimo dobro in vsi prvi spomini iz otroštva vključujejo delček domišljijskega. A zelo dobro se spomnimo, kaj smo počeli danes ter s kom smo se srečali in o čem smo govorili. Razmislite in zapišite, kako bi srečevanja, prijateljstva, zanimanja, načrte za prihodnost … lahko shranili za vse večne čase?

Lepo vabljeni k sodelovanju!