Teden pisanja z roko 2022 od 17. do 21. januarja

Teden pisanja z roko 2022 od 17. do 21. januarja

V Tednu pisanja z roko 2022 se bomo letos družili že sedmič. To vseslovensko akcijo organizira Društvo Radi pišemo z roko skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport,  Zavodom  RS za šolstvo ter nekaterimi uspešnimi podjetji. Čeprav si ne znamo zamišljati, da bi bili v času covida-19 brez računalnikov in drugih sredstev za digitalno komunikacijo, je prav pandemija spodbudila razmišljanje, da nas tipkanje preveč izolira, standardizira, da nam jemlje kreativnost in človeški pridih, ki sta tako značilna za pisanje z roko.

Namen Tedna pisanja z roko je ozavestiti mlajše in starejše o pomenu pisanja z roko, ga spodbuditi, vzpostaviti družbeno pozitiven odnos do pisanja z roko, poudariti pomen razvoja individualnosti, vplivati na razvoj fine motorike pri mlajših in starejših ter izraziti spoštovanje in naklonjenost, saj je pisanje z roko bolj osebno.

V Tednu pisanja z roko, ki bo od 17. do 21. januarja 2022, bomo spodbujali čitljivo in tekoče pisanje z roko, četudi bomo pisali bolj počasi. Skrbno bomo oblikovali in povezovali črke. Vemo, da nekateri pišejo samo še s tiskanimi črkami, a se bomo v Tednu 2022 trudili pisati s pisanimi črkami, tako malimi kot velikimi.

Osrednja tema Tedna pisanja z roko 2022 je Pišem z roko, ker … Pozornost bomo namenili prednostim pisanja z roko. Tema je široka in dopušča veliko možnosti za izbiro (več si zapomnimo, ustvarimo več idej, imamo dolgotrajnejšo pozornost, možgani celoviteje delujejo, izražamo spoštovanje in naklonjenost, izboljšujemo fine motorične spretnosti …).

Ambasadorji Tedna pisanja z roko 2022 so: pisatelj Tadej Golob, igralka Mojca Fatur in olimpijska zmagovalka Janja Garnbret.

Lepo vabljeni k sodelovanju!