Teden pisanja z roko 2023

Teden pisanja z roko 2023

V Tednu pisanja z roko, ki bo od 23. do 27. januarja 2023, bomo spodbujali k razmišljanju o počasnosti in dobrobitih te. Današnji način življenja namreč v ospredje postavlja hitrost in obilje, zato se od te odmikamo, vendar zadovoljstvo prinašata prav počasnost ter umirjenost.

Akcijo že osmič zapored organizira Društvo Radi pišemo z roko in z njo ozavešča o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Organizira jo v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo. Teden pisanja z roko so s svojimi rokopisi podprli Rok Terkaj, Aksinja Kermauner, Dejan Živković ter Stanka Dešnik in Nataša Moršič.

Nosilna tema je tokrat Mislim tiho, pišem počasi, s katero želijo opozoriti na počasnost (in z njo povezani premišljenost ter osredotočenost) kot na (nekoliko pozabljeno, zagotovo pa zapostavljeno) vrednoto in poudariti dejstvo, da pisava odraža naša notranja stanja.

Med novosti letošnjega leta sodi »regija v središču«, tokrat je to Prekmurje, s katero želijo povezati del dejavnosti. Regijska partnerja pri tem sta Osnovna šola Bogojina in Krajinski park Goričko.

Lepo vabljeni k sodelovanju!