POGLED V PRIHODNOST – VIRTUALNA PROSLAVA OB DNEVU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI

POGLED V PRIHODNOST – VIRTUALNA PROSLAVA OB DNEVU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI

24. 12. 2021

V srcu mojem besede šumijo,
človek se v tihem srcu budi,
zanj se vse moje sile borijo,
zanj, za človeka, človeštvo, ljudi.

(S. Kosovel: Pot do človeka)

Vsaka stvar ima svoj začetek in konec. Zaključuje se tudi leto 2021. Prav je, da prazničnim dnevom, ki so pred vrati, namenimo nekaj pozornosti.

Slovenski pregovor pravi: »Če zapustiš praznike, zapustijo prazniki tebe,«  zato bi ga kazalo vsaj sem ter tja poslušati. Prav zato smo v duhu časa na šoli pripravili virtualno proslavo z naslovom Pogled v prihodnost, ki je vsebinsko dvodelna. Ustvarjalci na začetku spomnijo, zakaj praznujemo državni praznik dan samostojnosti in enotnosti, v drugem delu pa dijaki in ravnateljica šole Vladimira Šuštaršič predstavijo svoja razmišljanja o tem, po čem so si zapomnili nemirno leto 2021 in izrazijo svoje želje zase, za družino …, za katere si želijo, da bi jih uresničilo novo, srečnejše leto 2022.

Ob spremljanju proslave smo se na šoli tako spomnili, da prazniki le niso povsem samoumevni. Takrat lahko vsak od nas pokaže odnos do soljudi in družbe nasploh, saj prazniki niso samo prosti dnevi, torej dnevi brez šole in službe. Hkrati so tudi priložnost, da izkažemo posebno spoštljivost do preteklosti ter prijaznost in ljubezen drug do drugega.

Vsem sodelavcem, dijakom in staršem ter vsem, ki sobivate z našo šolo, iskreno želim, da preživite prijetne božično-novoletne praznike. Naj bo zaključek letošnjega leta, ki nas je spet v marsičem preizkušalo in obrusilo, začetek prijetnih in jasnih dni. Naj bo novo leto takšno, da boste lahko sledili svojim sanjam in dosegali svoje cilje. Bodite pogumni in močni, da boste premagovali vse ovire in izzive, ki vam pridejo na poti nasproti. Bodite samozavestni in zaupajte vase. Uporabite, kar vam je dano, ter spoštujte in cenite družino, prijatelje in druge sopotnike po neznanih poteh leta 2022, saj vam bodo pomagali na poti do sreče in uspeha.

Maja Ogrinc, prof.